Termeni si conditii

Termeni si conditii

Site-ul www.baby24.ro, este detinut si administrat de societatea SC NETEX ROMANIA SRL, cu sediul în Timisoara, înmatriculată la ORC Timiş sub nr. J 35/1581/2002, având CUI RO 12668012, tel.: 0256/270016 , fax: 0256/306294; e-mail office@baby24.ro. Navigarea pe site-ul www.baby24.ro urmata de plasarea unei comenzi echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea termenilor de mai jos de catre orice Client. www.baby24.ro isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui site, precum si Termenii si conditiile de folosire, fara nici un fel de notificare prealabila. In caz de divergenta sau neintelegeri intre www.baby24.ro si Client, se vor aplica Termenii si conditiile valabile la momentul Comenzii.

1. Definitii

Utilizator – orice persoana care viziteaza site-ul www.baby24.ro.

Client - persoana fizica / persoana juridica ce efectueaza o Comanda.

Produse si Servicii - orice produs sau serviciu mentionat in Comanda, care urmeaza a fi furnizat de catre Vanzator, Clientului.

Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Client prin care Clientul isi exprima intentia de a achizitiona anumite produse sau servicii si sa faca plata acestora.

Receptionarea comenzii - este confirmata printr-un email care se transmite automat catre Cumparator, dupa lansarea comenzii in site. Acest email confirma receptionarea solicitarii Cumparatorului, urmand ca Vanzatorul sa proceseze comanda lansata.

Finalizarea comenzii - este reprezentata printr-un email transmis, catre Cumparator, de un reprezentant de vanzari www.baby24.ro. Acest email reprezinta confirmarea rezervarii produselor comandate, urmand a fi livrate Cumparatorului. Toate comenzile receptionate de catre Vanzator necesita confirmarea procesarii de catre un reprezentant de vanzari www.baby24.ro.

Vanzator – societatea SC Netex Romania SRL, cu sediul în Timisoara, Str. Izlaz, nr.103, înmatriculată la ORC Timiş sub nr.J 35/1581/2002, având CUI RO12668012, tel.:0256/270016, fax:0256/306294 ; e-mail:office@baby24.ro

Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze Produsele si Serviciile, iar Clientul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor Produse si Servicii.

Curier – orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat.

2. Drepturile de proprietate Intelectuala

Continutul site-ului www.baby24.ro: imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate, este integral proprietatea SC Netex Romania SRL si este aparat de Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul SC Netex Romania SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Orice incalcare a drepturilor de autor sesizata pe site-ul www.baby24.ro se poate raporta la contact@baby24.ro

3. Exonerarea de raspundere

SC Netex Romania SRL nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de la www.baby24.ro sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, www.baby24.ro fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site. www.baby24.ro isi rezerva dreptul de a anula Comenzile pentru Produsele care sunt afisate pe site ca urmare a unor erori tehnice sau care, din cauza unor erori tehnice prezinta preturi evident eronate/derizorii pentru aceste servicii (preturi pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice cumparator cu un nivel mediu de pregatire). In acest caz www.baby24.ro va notifica prin telefon sau e-mail clientul in termen de maxim 24 ore cu privire la faptul ca pretul Produsului comandat este unul eronat datorita defectiunii tehnice ivite si ca nu va putea livra Produsul comandat la acel pret. Orice link-uri catre alte site-uri sunt oferite numai in scopul unei accesibilitati sporite a informatiilor, iar www.baby24.ro nu isi asuma nici o responsabilitate sau raspundere pentru continutul acestor site-uri, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri.

4. Limita accesului la site

Utilizatorii site-ului www.baby24.ro pot face comentarii si orice alte comunicari, pot sa transmita sugestii, intrebari sau informatii, daca limbajul acestora este civilizat, iar continutul comunicarilor nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu tulbura in nici un fel viata privata a altor persoane, nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, nu contine virusi, nu serveste unor campanii de promovare care nu au legatura cu www.baby24.ro, nu sunt e-mailuri in masa ori orice alta forma de spam. Persoanele care vor utiliza o adresa falsa de e-mail ori vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicari in numele unei alte persoane fizice sau juridice ori in numele oricarei alte entitati vor fi raportate organelor abilitate. www.baby24.ro nu isi asuma responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de astfel de comunicari.

5. Prelucrarea datelor cu caracter personal

SC Netex Romania SRL este inregistrata in Registrul Operatorilor de Date cu Caracter Personal sub numarul 29610.

Categoriile de date personale prelucrate sunt: numele si prenumele, telefon/fax, adresa (domiciliu/resedinta), e-mail.  Refuzul furnizarii acestor date determina imposibilitatea onorarii Comenzilor. In cazul in care Clientul isi modifica prin utilizarea formularelor de pe site datele personale livrate deja catre www.baby24.ro si exista Comenzi in derulare, Comenzile isi pastreaza datele de la momentul plasarii Comenzii.

www.baby24.ro nu solicita Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (telefon/e-mail etc) informatii confidentiale, date despre conturi bancare, parole personale etc. In cazul in care Utilizatorul le divulga unor terti, acesta poarta intreaga responsabilitate pentru actiunile sale. Astfel, in cazuri de divulgare de astfel de date, Utilizatorul nu poate tine raspunzator pe www.baby24.ro pentru niciun fel de prejudiciu.

Atunci cand un Utilizator isi creeaza un cont pe www.baby24.ro, va primi comunicari comerciale din partea www.baby24.ro, doar in masura in care si-a dat consimtamantul expres, selectand optiunea corespunzatoare. Datele colectate cu privire la newslettere si alerte sunt confidentiale. www.baby24.ro va putea selecta Utilizatorii carora le va trimite newslettere si alerte. Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, www.baby24.ro are obligatia de a prelucra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale furnizate de Utilizatori. Scopul colectarii datelor cu caracter personal este: gestiune economico-financiara, reclama, marketing, publicitate, statistica, servicii de comunicatii electronice, informarea Clientilor privind evolutia si starea Comenzilor.Completarea de catre Utilizatori a formularelor pe site echivaleaza cu acceptarea neconditionata ca aceste date sa fie incluse in baza de date a www.baby24.ro si cu utilizarea si prelucrarea de catre www.baby24.ro, afiliatii si colaboratorii acestora pentru desfasurarea activitatilor enumerate mai sus.

Clientilor le sunt garantate drepturile prevazute de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale. Clientii au dreptul de a solicita stergerea totala sau partiala a datelor cu caracter personal. Clientul poate solicita oricare dintre drepturile enumerate mai sus in baza unei cereri scrise, semnate si datate, inaintata catre sediul SC Netex Romania SRL.

6. Inregistrarea ca Utilizator

Pentru crearea unui cont pe site-ul www.baby24.ro, Utilizatorul este obligat sa foloseasca o adresa de e-mail valida. www.baby24.ro poate refuza cererea de inregistrare in situatiile in care constata ca a utilizat informatii neconforme cu realitatea sau foloseste serviciile intr-un mod neconform cu uzantele normale.

7. Pretul

Pretul final platit de Client este format din pretul produsului + cheltuielile de expeditie si/sau incasare aferente.

8. Comanda

Produsele prezentate pe site-ul nostru pot fi comandate direct prin completarea formularului online, transmiterea acestuia prin fax sau telefonic. Formularul completat si trimis reprezinta oferta dvs. ferma; comenzile transmise online, prin fax sau telefonic au acelasi efect din punct de vedere legal. Prin comanda declarati ca acceptati prezentele conditii si ca doriti sa achizitionati articolele comandate. Inregistrarea in sistem a comenzii dvs. va fi confirmata prin e-mail. Acest mesaj este trimis in mod automat si nu reprezinta acceptarea comenzii de catre noi.

Comanda este reprezentata de un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Client prin care Clientul isi exprima intentia de a achizitiona anumite produse si servicii si sa faca plata acestora.

Receptionarea comenzii este reprezentata printr-un email care se transmite automat, catre Cumparator, dupa lansarea comenzii in site. Acest email este trimis in mod automat si confirma receptionarea solicitarii Cumparatorului, urmand ca Vanzatorul sa proceseze comanda lansata. Acest mesaj nu reprezinta acceptarea comenzii de catre noi.

Finalizarea comenzii este reprezentata printr-un email transmis, catre Cumparator, de un reprezentant de vanzari www.baby24.ro. Acest email reprezinta confirmarea rezervarii produselor comandate, urmand a fi livrate Cumparatorului. Toate comenzile receptionate de catre Vanzator necesita confirmarea procesarii de catre un reprezentant de vanzari www.baby24.ro.

Contractul se considera incheiat intre Client si www.baby24.ro doar dupa ce comanda a fost procesata de catre vanzator si finalizata conform procedurii prevazute mai sus.

www.baby24.ro nu poate fi tras la raspundere pentru informatii introduse eronat, din care pot decurge intarzieri de livrare. Prin transmiterea Comenzii, Clientul se declara de acord ca un reprezentant www.baby24.ro sa il contacteze prin orice mijloc disponibil convenit de catre Parti (e-mail/telefon) pentru confirmarea personala a Comenzii.

www.baby24.ro poate refuza o Comanda in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca o parte sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii:

• esuarea / invalidarea tranzactiei online;

• neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului / a tranzactiei;

• date incomplete sau incorecte ale Clientului;

• activitatea Clientului poate produce daune site-ului www.baby24.ro /partenerilor;

• pentru Produsele care sunt afisate pe site ca urmare a unor erori tehnice sau care, din cauza unor erori tehnice prezinta preturi evident eronate/derizorii pentru aceste servicii (preturi pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice cumparator cu un nivel mediu de pregatire).

Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest site sa fie exacta si corecta, www.baby24.ro nu poate fi raspunzatoare de inexactitati care pot aparea in completarea de catre Client a formularelor din site pentru finalizarea Comenzii. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor furnizate in cadrul formularelor disponibile pe acest site.

In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Client nu poate fi livrat de catre www.baby24.ro, ne obligam sa informam Clientul asupra acestui fapt si sa returnam in contul Clientului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 14 zile de la data la care www.baby24.ro a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Clientul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

9. Facturare – plati

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Optiuni de plata:

• Plata ramburs. Contravaloarea comenzii este achitata in numerar, la livrare, reprezentantului firmei de curierat.

• Prin transfer bancar. Transferati suma de bani in contul care apare pe factura. Dupa ce s-a realizat transferul, vom livra produsele. Datele noastre bancare sunt: RO76BRDE360SV08598243600 la BRD - GSG Timisoara beneficiar: SC Netex Romania SRL

10. Garantii

Pentru produsele achizitionate din magazinul online www.baby24.ro se asigura garantie in conformitate cu Certificatul de garantie aferent fiecarui produs sau garantia legala de 24 de luni de la achizitie. In cazul in care intampinati probleme cu comanda sau articolele comandate, ne puteti contacta la office@baby24.ro.

Pentru a beneficia de garantie, Clientul are urmatoarele obligatii:

• produsul sa fi fost cumparat de la www.baby24.ro si folosit numai in scopul pentru care a fost conceput;

• sa respecte instructiunile de folosire si sa utilizeze produsul conform instructiunilor impuse de producator;

• sa pastreze certificatul de garantie si documentul fiscal cu care a cumparat produsul;

Locul prezentarii pentru a putea beneficia de garantie este cel specificat pe Certificatul de garantie. In afara cazului in care este specificat altfel, costul transportului este suportat de Client. Cauze de pierdere a garantiei:

• avarii sau deteriorari mecanice; expunere excesiva la radiatii solare; lipsa sau modificarea seriei aparatului; modificari ale produsului;

• defectarea produsa ca urmare a nerespectarii instructiunilor de utilizare, transport, manipulare si instalare;

www.baby24.ro nu ofera garantii Clientilor:

• in cazul in care produsul achizitionat nu este potrivit cerintelor sau asteptarilor Clientilor;

• dupa expirarea perioadei pentru care Vanzatorul ofera garantie produsului;

Toate celelalte prevederi cuprinse in legislatia in vigoare, referitoare la garantarea produselor vandute, sunt valabile. Drepturile Clientilor sunt cele prevazute in legislatia in domeniu. Garantia nu se extinde asupra eventualelor daune cauzate de folosirea produsului.

11. Livrarea

Produsele sunt livrate prin curier direct la domiciliul Clientului sau la adresa indicata de catre acesta prin Comanda.

Termenul normal de livrare este intre 3-7 zile lucratoare.

In cazul in care produsele sunt indisponibile (inclusiv in cazul in care pretul sau unele caracteristici ale produselor au suferit modificari ulterioare confirmarii Comenzii), www.baby24.ro va informa Clientul despre indisponibilitate, iar sumele pe care acesta le-a achitat vor fi rambursate in termen de 14 zile. Clientul poate confirma modificarile intervenite cu privire la pretul sau caracteristicile produselor, modificand astfel Comanda initiala, iar www.baby24.ro va livra produsele conform Comenzii astfel modificate. Clientul se obliga sa semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de catre Curier sau Posta Romana la livrarea produselor comandate, la care este anexat si bonul fiscal ce contine toate informatiile despre produsele livrate (denumire produs, cantitate, pret).Deasemenea, Clientul va verifica daca produsele sunt deteriorate sau daca exista lipsuri, iar eventualele probleme vor fi mentionate in mod olograf pe bonul de livrare, pentru a putea fi luate in considerare.

Prin semnarea bonului de livrare Clientul recunoaste primirea in bune conditii si in totalitate a produselor Comandate..

12. Dreptul de retragere. Politica de retur

12.1. Dreptul de retragere.In conformitate cu Ordonanta de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, Clientul are urmaroarele drepturi si obligatii referitoare la retragerea din contractul incheiat la distanta:

Clientul are dreptul ca, inainte de expirarea perioadei de retragere, sa se retraga din contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 (paisprezece) zile calendaristice incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de Client.

Clientul se obliga sa returneze doar acele produse care sunt in aceeasi stare in care au fost livrate (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

Clientul este responsabil doar daca valoarea articolelor este diminuata in urma manipularii acestora, in alt scop decat cel necesar pentru a verifica natura, caracteristicile si modul de functionare, asa cum ar fi fost posibila intr-un magazin. In acest caz www.baby24.ro isi rezerva dreptul de a retine despagubiri.

www.baby24.ro va rambursa Clientului contravaloarea produsului in maxim 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data informarii facute de catre Client catre www.baby24.ro in ceea ce priveste decizia de retragere din contract.

www.baby24.ro va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut sau pana la primirea unei dovezi conform careia acesta a fost expediat.

Rambursarea se va face doar pentru valoarea produsului nu si pentru costurile de livrare .

12.2. Exercitarea dreptului de retragere. In cazul in care Clientul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, in cazul in care Comanda este achitata, www.baby24.ro se obliga sa returneze suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii de catre Client in ceea ce priveste deciziei sa de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

a. pentru Comenzile achitate cu card online - prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;

b. pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/iTransfer/ Card bancar - prin virament bancar;

c. Clientul va informa www.baby24.ro in ceea ce priveste intentia sa de retragere din contract prin completarea formularului de returnare produs ce se regaseste aici (modelul de retur este doar un model si nu este obligatoriu)

13. Forta majora

Niciuna dintre partile contractuale nu poate fi trasa la raspundere pentru neexecutarea (total/partial) sau executarea cu intarziere a obligatiilor sale, daca acestea au fost cauzate de forta majora. Partile isi vor aduce la cunostita de indata cazul de forta majora si vor lua toate masurile necesare in vederea limitarii consecintelor evenimentului. Daca in termen de 15 zile evenimentul de forta majora nu inceteaza, partile au dreptul de a denunta unilateral contractul fara pretinderea de daune-interese. Forta majora va fi probata conform legii.

14. Solutionarea conflictelor. Legea aplicabila

Contractul va fi guvernat si interpretat in conformitate cu legea romana. Orice conflict aparut intre www.baby24.ro si Clienti va fi rezolvat pe cale amiabila. Daca aveti probleme legate de o comanda, care nu par a putea fi rezolvate prin email sau la telefon cu persoana de contact cu care ati discutat, puteti lua legatura pentru o conciliere interna gratuita cu seful de departament la adresa conciliere@baby24.ro. In cazul in care nici acest lucru nu este posibil,  se apeleaza la instantele romanesti competente de care apartine SC Netex Romania SRL

15. Dispozitii finale.

Articolele comandate raman in proprietatea noastra pana in momentul in care toate creantele pe care le aveti fata de noi au fost achitate integral. Acest lucru este valabil si pentru creantele ce pot aparea in viitor. Pentru a face uz de dreptul de proprietate suntem indreptatiti sa cerem predarea imediata a tuturor articolelor, cu excluderea dreptului de retinere, exceptand cazul cererii reconventionale constatate legal sau a cererii necontestate. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.